Vajinismus Tedavisi

Vajinismus Tedavisi


06.04.2017


Vajinismus; kadının cinsel ilişkiye girmek istemesine rağmen, kadının pelvik taban kaslarını ani ve istemsiz şekilde kasması, ardından büyük bir korku, kaygı ve panikle tüm bedenini kasması, eşini geri itip bacaklarını sımsıkı kapaması ve cinsel ilişkiye girememesidir.

Aslında kadın en başından beri cinsel ilişkiye girmek istemiyor olabilir mi? Hayır! Cinsellikten korkan kadın da, aslında bilinçli olarak eşiyle cinsel birliktelik yaşamak istiyor.

Vajinismus, vajinadan kaynaklanan bir problem değil. Vajina aslında görevini yapmak için hemen her zaman hazır bekler. Vajinismus sadece korkular tarafından yönetilen bir vajinanın maruz kaldığı bir sorun.

Bu sorundan kurtulmak ise % 100 mümkün. Kesinlikle başarı ile sonuçlanan cinsel terapi sayesinde hem kadının cinselliğe karşı korkusunu yenmesi, hem kaslarını kontrol etmeyi öğrenmesi sağlanıyor.

Cinsel terapi sonucunda kadının vajinasına penisi kabul etmesinin yanı sıra seksten zevk alması da kesinlikle mümkün oluyor.

Cinsel Terapi süreci, kadın ve erkeğin birlikte katıldığı seanslardan oluşuyor. Çünkü vajinismus, tek başına kadının değil ÇİFTİN SORUNUDUR!!

Erkeğin tamamen Terapi sürecinin içinde olduğu, eşine destek olduğu bir süreç planlanıyor. Şöyle devam ediliyor:

• Kadın ve erkeğin cinsel yaşam öyküleri, çocukluk dönemi travmaları, aile yaşantıları ile ilgili ayrıntılı bilgi alınıyor. 
• Çifte bireysel olarak çeşitli test ve anketler uygulanıyor.
• Alınan bilgiler ve test sonuçları doğrultusunda, Çifte özel bir Terapi planı hazırlanıyor.
• Vajinismuslu çiftin, bunu yaşama nedenleri tespit ediliyor ve bunların çözülmesi sağlanıyor. 
• Evlilik ilişkisi iyileştiriliyor.
• Açık iletişim kurmanın incelikleri öğretiliyor.
• Aşk oyunlarıyla, hem duygusal hem bedensel hazırlık süreci devam ediyor.
• Terapi planı, aşama aşama gerçekleştiriliyor. Kadın, zihniyle, kalbiyle, duygularıyla, evlilik ilişkisiyle, en sonunda da bedeniyle hazır olana kadar Terapi süreci devam ediyor..

VE SONUÇ % 100 BAŞARI..?

Vajinismuslu çiftlerin, yaşadıkları cinsel işlev bozukluğunu, bir kader olarak kabul edip yaşamamalarını öneriyorum..

Kadının ve erkeğin; kendini tanıyıp barıştığı, eşini keşfettiği, cinsel eğitim alarak yaşam boyu iyi seks yapabilme becerileri kazandığı keyifli, eğlenceli ve heyecanlı bir Terapi sürecine davet ediyorum..

Güzide TÜRKYILMAZ 
Uzm Psikolojik Danışman/ Psikoterapist