CİSED: "Corona Günlerinde Aşkı ve Seksi Konuşmaya Var Mısınız?"

12 Mart 2020

CİSED GENEL BAŞKANI PSİKOTERAPİST CEM KEÇE: “CİSED 5. ULUSAL CİNSEL SAĞLIK KONGRESİ 26-29 MART 2020 TARİHLERİNDE ANTALYA’DA YAPILACAK!”

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) tarafından her yıl düzenlenen “CİSED Ulusal Cinsel Sağlık Kongresi” bu yıl “26-29 Mart 2020” tarihleri arasında “Antalya Amara Premier Palace Otel”de düzenlenecek. “Corona Günlerinde Aşk ve Seks!” teması ve “Kendinizle yüzleşmeye hazır mısınız?” sloganı ile alanında isim yapmış çok sayıda bilim insanının konuşmacı olacağı kongre geniş bir katılımla gerçekleştirilecek.

CORONA GÜNLERİNDE AŞK VE SEKS

CİSED Genel Başkanı Psikoterapist Cem Keçe, ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez’in yarım yüzyıllık aşkının öyküsünü bir destana dönüştürdüğü “Kolera Günlerinde Aşk” adlı romanında çağdaşlaşma çabası içindeki bir toplumun çeşitli yönlerini ve korkuyla gelen saçmalıkları ince bir alayla eleştirdiğini hatırlatarak “300 Spartalı’nın şartların zorluğuna rağmen ölmek pahasına savaşmaları gibi yıllar sonra Türkiye’nin 500 seks bilim uzmanı da 26–29 Mart 2020 tarihlerinde Antalya’da CİSED 5. Ulusal Cinsel Sağlık Kongresi’nde ‘Corona Günlerinde Aşk’ adı altında cinselliği konuşacak...” dedi. Ülkemizin en örgütlü ve güçlü cinsel sağlık derneği olan Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED)’nin ev sahipliğini yaptığı kongrede, seks yapma korkusu olan vajinismustan cinsel isteksizliğe, orgazm bozukluklarından cinsel ağrı bozukluklarına, erken boşalmadan sertleşme sorunlarına, romantizmden erotizme, aşktan sevgiye, yakın ilişkilerden evlilik ilişkilerine kadar birçok konunun alanında uzman olan seks bilim uzmanlarınca tartışılacağını belirten Keçe, “Türkiye’nin seks haritası ve cinsel yaşamı masaya yatırılacak…” dedi.

CORONA GÜNLERİNDE AŞKI VE SEKSİ KONUŞMAYA VAR MISINIZ?

Corona virüsü salgını nedeniyle her kafadan bir ses çıktığını, birçok asılsız haberin insanları gereksiz endişeye ve korkuya sürüklediğini vurgulayan Keçe, “Bilinçsizce yaratılan bu panik hali, hayatın doğal akışını engelliyor ve ekonomik dengeleri bozuyor. Bu hassas durumda ‘önlem almak’ ile ‘panik olmayı’ birbirine karıştırılmamak gerekiyor” dedi. Keçe, hem dünya genelinde hem de ülkemizde gittikçe artan “corona virüs korkusu”nun bilimsel kongrelere de yansıdığını belirterek şunları söyledi: “CİSED’in yaptığı araştırmalara göre mart ve nisan aylarında yapılacak tıp kongrelerine katılacak olan hekimlerin ve ruh sağlığı profesyonellerinin yüzde 90’ı corona virüs (COVID-19) korkusuna rağmen kongrelere katılacaklarını beyan etmeye devam ediyor. Türkiye’deki tüm tıp kongrelerinin Sağlık Bakanlığımızca iptal edileceğine dair ‘asılsız’ haberlerin kulaktan kulağa dolaştığı ve sağlık turizminde kaosun yaşandığı zor günlerde, halk panikle marketlere koşup rafları boşaltırken, sevgililer birbirlerine çiçek buketleri içinde maske hediye edip, birbirlerine yüz maskeleri üzerinden öpücük konduruyor. Hekimler ise, futbol maçlarının seyircili oynandığı, uçak, metro ve otobüs seferlerinin devam ettiği, havaalanları, tren ve otobüs terminallerinin çalıştığı, tüm eğlence mekanları, hastaneler, müzeler, meydanlar ve AVM'lerin açık olduğu, üniversitelerin ve okulların eğitime devam ettiği bir dönemde tıp kongrelerinin iptal edilmesini ‘mantıksız’ buluyor ve tıp kongrelerini hekimlerin yoğun olduğu bir ortam olarak stadyumlara veya AVM’lere göre daha ‘güvenli’ görüyor. Bu nedenle corona salgını, düşük yoğunluklu savaş, terör, ekonomik kriz, mülteci sorunuyla dolu ağır gündemimize rağmen bilime gönül vermiş insanlar ve hekimler her zamankinden daha fazla çalışmalı, bilimsel toplantılarda ve kongrelerde bir araya gelmeli, düşünmeli, sorgulamalı, hem corona virüs salgınları hem de diğer ruhsal ilişkisel ve toplumsal sorunlar için yeni çözümleri önermek için gayret göstermeli, üretken olmalı, yalan haberlerden uzak kalarak bilimsel doğruları anlatmaya ve araştırmaya devam etmelidir. Bilim ve sağlıcakla kalın lütfen...”