Teröre Rağmen Dünya Cinselliği Konuşmak İçin Ankara'da Buluşuyor

22 Mart 2016

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) tarafından ilki 2014 yılında düzenlenen ve çok ses getiren Uluslararası Cinsel Sağlık Kongresi’nin ikincisi bu yıl 1–3 Nisan 2016 tarihleri arasında Ankara'da Limak Otel’de yapılacaktır. “Dünya Isınıyor Biz Neden Soğuyoruz?” sloganı ile gerçekleştirilecek olan CİSED 2. Uluslararası Cinsel Sağlık Kongresi’nin bu yılki teması,  “Cinsel İsteksizlik” olarak belirlenmiştir. Tüm dünyada giderek artan ve tedavisi en zor cinsel işlev bozukluklarının başında gelendüşük cinsel istek bozukluğu konusundaki en son bilimsel gelişmeler, yeni yaklaşımlar, cinsel terapi yaklaşımları ve cinsel tedavilerin ülkemizden ve yurtdışından uzmanlar tarafından enine boyuna tartışılacağı kongre, konferans bölümleri, poster ve oral prezentasyon bölümleri, workshopları ve tartışma bölümleri ile önemli bir uluslararası bilimsel platform oluşturacaktır.

Dünyanın önde gelen cinsel sağlık kuruluşlarından, International Masterson Institute (IMI),  European Federation of Sexology (EFS)German Society for Social Scientific Sexuality Research (DGSS) ve Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER) tarafından desteklenen kongrenin başkanlığını ünlü ABD’li psikolog, cinsel terapist ve aile terapisti Prof. Dr. Gerald R. Weeks yürütecektir. Türkiye’den ve dünyadan konusunda uzman değerli akademisyenlerin ve ruh sağlığı profesyonellerinin konuşmacı olarak yer alacağı uluslararası kongreye, psikiyatri uzmanları, cinsel terapistler, psikologlar, psikolojik danışmanlar, aile danışmanları ve basının geniş katılımı beklenmektedir.

Kongreye hakkında ayrıntılı bilgilere www.cised.org.tr/kongre2016 adresinden ulaşılabilir.

CİSED HAKKINDA

Kısa adı CİSED olan Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği, Türkiye'nin alanında önde gelen güzide akademisyenlerini ve ruh sağlığı profesyonellerini bünyesinde barındıran, 7 ilde örgütlenmiş Türkiye'nin en büyük aile, evlilik ve cinsel sağlık derneği olması yanında, Dünya Cinsel Sağlık Birliği (WAS), Avrupa Seksoloji Federasyonu (EFS),Uluslararası Aile Terapileri Örgütü (IFTA) ve Almanya Sosyal Bilimsel Seks Araştırmaları Derneği (DGSS) üyesidir. CİSED 'in kuruluş amacı, "Huzurlu insan, sağlıklı cinsellik, mutlu bir evlilik ve aile yaşantısı için…" sloganıyla halkına yardımcı olmaktır. CİSED, cinsellikle ilgili kafalara takılan sorulara bilimsel yanıtlar vermek için azami çaba göstermekte ve insani açıdan önemli bir yere sahip olan cinselliğin doğru bir şekilde algılanması için 15 yıldır yoğun faaliyetler yürütmektedir. CİSED , kurulduğu günden bu yana, ruh sağlığı profesyonellerinin, gerek psikoloji ve psikiyatri biliminin gelişimi ışığında bilgi birikimini arttırmak, gerekse pratik tedavi süreçlerinde danışanı/hastası ile daha etkin bir iletişim içine girebilmesi için meslek içi eğitimlerine büyük hassasiyet göstermiştir. CİSED bünyesinde aralıksız olarak sürdürülen ve başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Adana, Mersin, İzmir, Diyarbakır ve Bursa gibi illere yayılan sertifika ve meslek içi eğitim programları sunmaktadır.